Abuja, new capital of Nigeria - Reisverslag uit Suleja, Nigeria van ali zingstra - WaarBenJij.nu Abuja, new capital of Nigeria - Reisverslag uit Suleja, Nigeria van ali zingstra - WaarBenJij.nu

Abuja, new capital of Nigeria

Door: ali

Blijf op de hoogte en volg ali

11 Januari 2004 | Nigeria, Suleja

Na twee bushcamps langs de kant van de weg zijn we vanmiddag in Abuja, de nieuwe hoofdstad van Nigeria aangekomen. We hebben een mooie route gereden langs veel dorpen. Er was veel te zien onderweg, zoals de vele kleine handeltjes in van alles en nog wat, kuddes met breedhoornige koeien, kamelen, lemen hutten met daken van stro.

De Nigerianen onderweg zijn erg vriendelijk, zwaaien uitbundig, roepen " you're welcome, how are you, good morning ". Twee dagen geleden in Ilorin, een van de steden onderweg, waar we rond spitsuur doorreden, begeleidde ons een grote zingende, dansende, yellende en zwaaiende massa mensen en kinderen. We leken wel een winnend voetbalteam, dat door de stad reed.
Ook Laura onze chauffeuse heeft veel bekijks. De mensen onderweg reageren daar heel leuk en verbaasd op.

We blijven een paar dagen in Abuja om visa te regelen voor Tsjaad en Ethiopie. En natuurlijk wachten we met spanning op het antwoord van de Soedanese ambassadse morgen, of we definitief niet door Soedan mogen reizen vanwege de onveilge situatie in Darfur.

Laatste nieuws dinsdag 13/1:
Morgen reizen we door naar Jos. En het lijkt er nu definitief op dat we NIET door Soedan rijden.

Het uitgebreide verslag van Nigeria staat op: www.VirtualTourist.com/m/5b526/f43/

Today we arrived in Abuja, the new capital of Nigeria. It is a modern, new-made town.
Here we have to arrange our visa vor Chad and Ethiopia. And tomorrow at the Sudanese embassy we will hear the answer, if we can travel through Sudan or not...because of safety reasons in Darfur.

The Nigerian people along the road are very friendly, yelling you're welcome, how are you, goodmorning. They wave a lot and sometimes they sing and dance, when our truck passes their villages, compounds or houses.

I enjoy it a lot to be in Nigeria: beautiful landscape, nice traditional villages, friendly people. It remembers me a lot at my first visit to Ghana in 1980.

Last news, tuesday 13th January:
Tomorrow we will leave for Jos.And it looks like we do NOT get permission to travel by road through Sudan.

• 11 Januari 2004 - 23:09

Christine:

Ali, so good to hear from you - I do hope, that it will be safe to travel through Sudan!

Good luck!

Christine

• 12 Januari 2004 - 00:25

Bonobo2005:

Haha echt SUPER al die spontane reacties, ik zie het al helemaal voor me!!

• 12 Januari 2004 - 16:07

Dave:

The colors of Africa look beautiful. Hope that your visa comes through!

saludos
    dave

• 12 Januari 2004 - 20:42

Hans V.v.z.:

ali voor jou en co de beste wensen voor 2004. ik ga je reis dus ook volgen. dit is de eerste keer dat ik kijk dus moet ik er nog even inkomen. wil co me even bellen tzt want ik kan je foto's niet op m'n beeldscherm krijgen.(610832) wat een fanclub heb jij ! voor nu hgr.
    hans v.v.z. xx

• 13 Januari 2004 - 15:44

Firas:

Alije dear I missed you so much, I hope you are having great times in Africa right now
    Kisses
    Yours
    Firasje

• 13 Januari 2004 - 16:14

Ali:

Dankjewel voor al jullie leuke reacties !
    En voor zover nog niet in een van mijn verslagen gelezen, nog de allerbeste wensen voor 2004

• 16 Januari 2004 - 07:23

Marcelle:

Hello Ali, The pics are great. Take care dear.

• 29 Januari 2004 - 00:37

Dannie: