We are in Chad now - Reisverslag uit Ndjamena, Tsjaad van ali zingstra - WaarBenJij.nu We are in Chad now - Reisverslag uit Ndjamena, Tsjaad van ali zingstra - WaarBenJij.nu

We are in Chad now

Door: ali

Blijf op de hoogte en volg ali

26 Januari 2004 | Tsjaad, Ndjamena

Gisteravond zijn we in Tsjaad aangekomen.
Bij de grens hadden we nogal wat oponthoud, omdat ze extra geld wilden vangen. Uiteindelijk moesten we één voor één achter een gordijn komen om ons paspoort weer in ontvangst te nemen....zonder te betalen!

Tegen schemer kwamen we uiteiondelijk in N'Djamena de hoofdstad aan. Het geplande Novotel wilde ons niet hebben. Uiteindelijk staan we nu met onze tent aan de andere kant van de stad in de tuin van het restaurant 'la Caravelle' tussen de onderdelen van een oud caravelle vliegtuig. Er loopt ook een marabou rond, die je pikt als je te dichtbij komt.

Vandaag hebben we wat gewandeld in het centrum en op de Grand Marche. Een ontspannen sfeertje hier. Je merkt aan de atmosfeer al duidelijk, dat je in de Sahel zit.

Vrijdag de 30e doen we een klein rondje Tsjaad direct ten noorden van N'Djamena voor we de 4e februari naar Addis Abeba vertrekken.

Yesterday we arrived in N`Djamena, the capital of Chad. It was hard to find a place to sleep. Now we camp in the garden of the Caravelle restaurant, a few KMs out of town.

Today I visited the centre and the colorful Grand Marche. The atmosphere in Ndjamena is very easygoing.

Friday the 30th we will make a tour of a few days in Chad before we fly to Addis Abeba at the 4th February.

• 26 Januari 2004 - 13:38

Bellevue:

Je bericht van 26 jan. ontvangen. Co deelde ons gisteren mede dat jullie in Hotel Novotel zouden aankomen en dan weliicht een telefoonnummer konden doorgeven. Groetjes P/M

• 26 Januari 2004 - 17:27

Luchonda:

Hey! this must be Africa ! Tof om je te volgen - zo avontuurlijk ! Hou de moed erin - besos !!

• 27 Januari 2004 - 10:25

Nettie:

Lieve ali
    jouw site ziet er mooi uit dus ik heb hem zojuist aanbevolen op mijn site!

• 28 Januari 2004 - 14:24

Meine En Bouwina:

Dag Ali,
    Van onze (schoon)zus, Leny van Dam, die als het goed is met jouw meereist kregen we dit internetadres. Leuk om jullie zo een beetje te kunnen volgen.

Groeten, Meine en Bouwina

• 28 Januari 2004 - 23:45

Luchnda:

Slaap lekker - en morgen misschien een zspresso !!
    Doeikes

• 29 Januari 2004 - 00:40

Dannie:

Ik kijk al uit naar het volgende bericht. Kijken jullie maar best uit voor die pikkende marabou`-)

• 30 Januari 2004 - 20:04

HArma:

Hallo Ali

Leuk om zo je reis te volgen. Op het nieuws kwam het bericht van gevechten in Soedan op de grens met Tsjaad. Maar ja, misschien merkt je daar niets van .
    Kun je de geplande reis maken? Pas goed op jezelf
    En veel plezier verder, geniet ervan.
    Harma

• 02 Februari 2004 - 09:19

Bianca:

hallo Ali

ik hoorde van Co dat jij dus in Afrika zit en dat hij binnenkort volgt. Had ik even gemist! Ik werk op de radionieuwsredaktie en hoorde dat Co lang op vakantie gaat. Ik dacht maar eens even informeren en nu heeft hij mij net gewezen op jouw site. Wat een onderneming! Ik hoop dat je het naar je zin hebt. Ik zal Co wel een beetje in de gaten houden, hij zit dus al weken alleen thuis, arme man!Veel plezier daar, dat heb je wel verdiend na alle ellende van vorig jaar. Als Co er ook is zoek ik de site nog wel weer op!

Veel plezier
    groet Bianca Bosma