Douguia & Lac Chad
Door: ali
Blijf op de hoogte en volg ali
02 Februari 2004 | Tsjaad, Ndjamena
De afgelopen 4 dagen hebben we een rondje t.n.v.N'djamena gemaakt, off-road door een mooi ruig gebied.
In Douguia hebben we 2 dagen op een camping aan de rivier gestaan, met zwembad ! Hier hebben we een boottochtje op de rivier gemaakt, maar niet de beloofde nijlpaarden gezien.
Gisteren hadden we een bushcamp op een mooie plek aan het water bij het Tsjaad meer.We hebben geen olifanten gezien, ook al kampeerden we tussen hun poep.
Ondrweg zagen we veel kuddes geiten, koeien, en kamelen met mensen te paard, te ezel of kameel. We zagen ook een indrukwekkende karavaan van een grote familie met zwaar beladen ezels en kamelen vergezeld van grote kuddes koeien en geiten.
De verspreide dorpen bestaan uit hutten van stro. In een dorp hadden we een oponthoud van een uur, omdat we in een - niet als zodanig te herkennen - militair kamp waren terecht gekomen. Vaak konden we ook niet verder, omdat het spoor dood liep bij het water van meer Tsjaad.
Vrijdag vliegen we over Soedan - toch wel jammer, dat we daar niet heen kunnen - in één keer door naar Addis Abeba in Ethiopie.
We made a tour of 4 days north of N'djamena, off-road in a rather rough area with some scattered traditional villages. We saw a lot of herds of camels, goats and cows.
Two nights we stayed at a campingsite at the river with a swimmingpool. Last night we had a bushcamp at a very nice place near Lake Chad. We did not see elephants there, only their shit.
Next wednesday we will fly to Addis Abeba.
Next wednesday we will fly to Addis Abeba.
02 Februari 2004 - 16:39
Hielke:
Leuk om steeds iets van je te horen. Wij maken ons op voor alle verjaardagen -
03 Februari 2004 - 17:49
Luchonda:
Prachtige repo Ali ! veel geluk en weinig tegenstand gewenst ! catch you later -
04 Februari 2004 - 18:58
W. Berrens:
Beste Ali, Als vader van Petra Berrens (truck 1) danken we je voor de informatie, waarvan we erg
genieten.Heel veel reisplezier en geniet van alles.